maandag 28 mei 2012

De onmogelijke dood - Ian Rankin


Flaptekst:
Rechercheur Paul Carter is schuldig bevonden aan een ambtsmisdrijf, maar er zijn enkele collega's die hem de hand boven het hoofd houden. Malcolm Fox en zijn team van Interne Zaken moeten de zaak gaan onderzoeken. Wat op het eerste gezicht een eenvoudige kwestie leek, blijkt al snel een complexe zaak: mensen worden op schokkende wijze geïntimideerd en dan komt het ook nog tot een beestachtige moord, gepleegd met een wapen dat eigenlijk niet bestaat. Aan Malcolm Fox de taak de waarheid te achterhalen, terwijl het aantal doden oploopt en hij moet vechten voor zijn baan.

De onmogelijke dood - Ian Rankin
Publicatiedatum: 2012
Originele titel: The Impossible Dead (2011)
Vertaling: Gertjan Cobelens
Uitgeverij: Luitingh ~ Sijthoff
ISBN: 90-245-4257-x / 398 p.

BOB-score  3/5

Inspecteur Malcom Fox keert in De onmogelijke dood terug na zijn debuut in Interne zaken. Fox probeert samen met zijn team te onderzoeken in hoeverre politieman Paul Carter tijdens uitoefening van zijn werk misbruik heeft gemaakt van zijn macht. Een van de belangrijkste aanklagers is zijn oom en voormalige politieman Alan Carter. Wanneer Alan Carter wordt vermoord is het voor Fox duidelijk dat er meer aan de hand is.
Carter is gedood met een wapen dat veel overeenkomsten toont met het wapen waarmee Francis Vernal jaren eerder is vermoord. Vernal vocht met een aantal fanatieke volgelingen voor de afscheiding van Schotland. Het gerucht gaat dat hij geliquideerd is door de geheime dienst. Fox krijgt van hogerhand de opdracht zich niet te mengen in deze zaken. Zoals we uit Interne zaken al weten is er niet meer aanmoediging dan dat nodig om hem aan het werk te zetten.

De onmogelijke dood is een prima vervolg op Interne zaken waarbij Fox ook nu weer wordt geconfronteerd met de nodige familieproblemen die hij te boven komt met een Virgin Mary in zijn hand.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten